TARİHÇEMİZ

Her şey çocuğa gönül veren arkadaşların çocuk için yaptığı çalışmaları bir çatı altında toplama fikri ile başladı. “Geleceğimiz olan çocuklarımız” ibaresini herkes kullanıyordu ama bu neslin inşasında atılan adımların bizce daha da artması gerekiyordu. Anne babaları bu konuda daha fazla bilinçlendirmek, toplumun dikkatini çocuklara çekmek gerekiyordu. Üstelik çocuklarımız kendileri için üretilen çizgi film, animasyon, kitap, dergi gibi ürünlerle büyüyorlardı ama bu ürünlerin çoğu çocuk ruhuna aykırı ögeler içeriyordu.

Kısacası bu ürünler bir pedagojik değerlendirmeye ihtiyaç duyuyordu. Ailelerin hangi yaş grubuna hangi ürünleri kullanacağına dair bir rehber gerekiyordu. Pedagoji Derneği, bu düşüncelerle ve “Dünyamızda çocuk var!” sloganıyla 3 Ekim 2011 tarihi gibi anlamlı bir günde, Dünya Çocuk Günü’nde kuruldu. Yürüyecek yolumuz, atacak adımlarımız çok. Bu yolculukta yanımızda sizleri de görmek bizi mutlu edecek.