ANNE-BABALAR İÇİN 15 TEMEL ESER

Project Description

Anne-babalar, çocuklarını daha iyi anlamak ve onlara doğru davranışlarla yaklaşmak isterler. Ama onlara nasıl yaklaşılacağı konusunda kafalar karışabilir. Bu konuda anne-babaların en büyük yardımcılarından biri de kitaplardır. Ancak günümüzde çocuk eğitimine dair birçok kitap bulunmakta ve kitaplar arasında yaklaşım farklılıkları olabilmektedir. Bu noktada ebeveynlerin iyi kitaplarla buluşması çok önemlidir.

Pedagoji Derneği olarak, anne-babalara yüzlerce kitap arasından kaynak listesi hazırlamak amacıyla detaylı bir çalışma yaptık. Amacımız anne-babalara ulaşabildiğimiz iyi kitapları önermekti. Bu amaçla ilk “Tavsiye Kitaplar” listemizi 2011 yılında yayınladık. Aradan geçen zaman diliminde çocuğa dair yeni kitaplar çıktı, bazı kitaplar ise yayından kalktı. Daha çok kitaba ulaşma imkanımız oldu. Edindiğimiz yeni tecrübeleri de hesaba katarak, takipçilerimizden de fikirler alarak tavsiye kitaplar listemizi güncelledik.

Yeni listemizde çocukların dünyasına yolculuk yapmamızı sağlayacak hikaye ve romanlara da yer verdik. Çünkü önce çocukları anlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Roman ve hikayeler çocukların dünyasına bizi daha çok yaklaştırabiliyor. Çocuk eğitiminde yol gösterici olabilecek yerli ve yabancı yazarlardan birçok kitap da önerdik. Son olarak, daha ileri okumalar için bir kaynak kitap listesi hazırladık.

Listemizde yer almayan ancak faydalı bilgiler içeren o kadar çok kitap var ki. Bu nedenle anne-babaların okuma listesinin bu kitaplarla sınırlı kalması doğru olmaz. Üstelik belki bu tavsiye kitaplarımızdan daha değerli olan ancak bizim bir şekilde fark edemediğimiz birçok çalışma olabilir. Yeni kitaplara ulaştıkça, listemizi güncellemeye devam edeceğiz.

Keyifli okumalar dileriz.

Yerli Yazarlar

Çocuk Eğitimi El Kitabı – Haluk Yavuzer – Remzi Kitabevi

Gerçekten Beni Duyuyor musun? – Leyla Navaro – Remzi Kitabevi