KINAMALAR, KANAMALARI DURDURMUYOR!

Söz konusu çocuk olduğunda, hepimiz duyarlı olduğumuzu öne sürüyoruz. Çocuklarımız için çalıştığımızı, onlar için çabaladığımızı düşünüyor ve bunu dillendiriyoruz. Çocuklarımızı “geleceğin teminatı” görüp, onların iyiliği için mücadele verdiğimizi iddia ediyoruz. Hükümetler, devlet başkanları çocukları önemsediklerini her fırsatta dile getiriyorlar. Birleşmiş Milletler ve UNESCO çocuklar için çırpındığını iddia ediyor. Gelin görün ki, dünyanın geneline baktığımızda çocuk konusundaki karnemiz oldukça kötü.

IŞID, Irak ve Suriye’de çocukları silahlandırıyor. Oyun çağındaki çocuklar, silahlarla ve savaşla tanışıyor. Suriye’deki savaş 4 yıldır devam ediyor ve en büyük faturayı çocuklar ödüyor. Binlerce çocuk öz yurdundan ayrılıp mülteci konumuna düşüyor. Orta Afrika’da Anti-Balaka adı verilen çete çocukların boğazını kesip, hamile kadınları öldürmeye devam ediyor. Bolivya hükümeti çalışma yaşını 10’a düşürüyor. Ülkede halen işçi statüsünde 850.000 çocuk çalışıyor.

Dünyanın bir köşesinde çocuklar obezite ile boğuşuyor, diğer köşesinde ise açlıktan ölüyor. Ülkemizde çocuklara yönelik cinsel istismar ve taciz haberleri artık daha çok duyuluyor. Ülkemizin çocukları Bonzai başta olmak üzere, uyuşturucu madde bataklığına sürükleniyor.

İsrail savunma bahanesi ile Filistin’de yeni bir katliam başlatıyor.Dünya,sanki dünya kupasını izler gibi bu katliamı canlı olarak izliyor. Çocuklar top oynarken, okulda, hastanede öldürülüyor. Füzeler küçük çocukların yanında patlıyor. Nice çocuk yetim ve öksüz kalıyor. Bizim görmeye tahammül edemediğimiz sahneleri çocuklar bizzat yaşıyor. İsrail’in bebek katili olan başkanı zulmeden askerlerini dünyanın en “ahlaklı” askeri olarak nitelendirmekte beis görmüyor. Dünyanın sözde büyükleri mazlumun değil zalimin yanında yer alıyor.

Böyle bir dünyada insanlıktan söz etmenin bir anlamı artık kalmıyor. Kınamalar, kanamaları maalesef durdurmuyor.  Çocuk ruhu her yara aldığında, dünya insanlığından bir şeyler kaybediyor. Görünüşte çocuklar ölüyor, onlar yara alıyor ama olan dünyanın insanlığına oluyor. Önümüzde iki seçenek var: Ya insanlığın ortak emaneti olan çocuklara sahip çıkacağız, ya da olanlara göz yumup insanlığımızdan olacağız.

Biz Pedagoji Derneği olarak, her zaman çocuğun yanında yer alacağız. Dostlarımız ve çocuk dostları birlikte insanlığın ortak emaneti olan çocukların hakkını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki, bugün bu çocukların yanında yer almazsak, yarının mağduru kendi çocuklarımız olacak. Bu nedenle insanlığını yitirmemiş herkese yeniden sesleniyoruz:

Gelin, hep birlikte, zalimlerin karşısında ve çocukların yanında saf tutalım.