BU BAYRAM ÇOCUKLARIN OLSUN! -DÖRT-

Pedagoji Derneği olarak çocuklara bayramı yeniden yaşatmak, yetişkinler olarak da bayramda çocukları daha fazla sevindirmek, çocukların bu bayramı/bayramları gelecekte tatlı bir hatıra ile yad etmelerini sağlamak amacıyla bir proje geliştirdik. Projemizin adı “Bu Bayram Çocukların Olsun” Bu sene projemizin 4.sünü gerçekleştireceğiz. Yaptığımız iş çok basit. Bayramda çevremizde gördüğümüz 10 çocuğa hediye paketi içinde 10 hediye veriyoruz. Bu bayram için seçtiğimiz hediye MIZIKA…

NEDEN MIZIKA?

Mızıka kelimesi İtalyanca ‘musica’ kelimesinden gelmiştir. Mızıka ağız armonikası adı ile de anılır. 1821 yılında Christian Friedrich Buschmann adlı bir genç bulmuştur. Buschmann bu aletten çıkan sesi çok sevmiş ve hemen kardeşine bir mektup yazmış ve yeni bir müzik aleti geliştirdiğini detaylarıyla ve heyecanla anlatmıştır. Heyecanlanmakta haklıdır da bu genç adam. Çünkü mızıka çok yaygın ve beğenilen bir müzik aleti olagelmiştir o günden bugüne.

Büyükler sevdi mızıkayı ama çocuklar daha fazla sevdi galiba. Çünkü çocukluğunda eline mızıka değen, mızıkanın demir tadını dilinde hisseden her çocuk sevdi mızıkayı. Mızıka müzikle kurulan bir bağ oldu çocuklar için. Mızıkası olanlar ise hep şanslı çocuklar olarak kaldı hafızalarda. Kendine mızıka hediye eden kişiyi ise asla unutmadı çocuklar.

Mızıklamak kelimesi mızıkadan mı çıkmıştır bilinmez ama biz bu bayram, çocukları müzikle buluşturup mızıklamalarına engel olmak için mızıka hediye edelim istiyoruz. Sizi de aramıza bekliyoruz.

PROJEYE NASIL KATILABİLİRİM?

1) Bize katılmak için bayram öncesi kız ve erkek çocuklara yönelik toplamda mümkünse 10 mızıka, yoksa 10 oyuncak alıp bayramda çevrenizdeki çocuklara hediye etmeniz yeterli. Hediyeleri derneğimize göndermeyeceksiniz, bizzat siz hediye edeceksiniz.

2) Hediyelerimizi hediye paketi içinde vermek ise diğer bir kuralımız.

3) Projeye katıldığınızı belli etmek, katılanlar listesinde yer almak için iletişim sayfasını kullanarak “Adınızı-Soyadınızı ve katıldığınız İli” bize göndermeniz yeterli. Facebook’taki etkinlik sayfamıza da bu bilgileri yazarak aramızda olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Şimdiden “Bu Bayram Çocukların Olsun”

ÖNEMLİ: Aldığınız hediyeleri derneğimize göndermeyeceksiniz. Çevrenizdeki 10 çocuğa siz hediye edeceksiniz.