ANNE-BABALAR İÇİN EĞİTİCİ SİTELER

Günümüzde çocukları iyi bir şekilde yetiştirebilmek, onlarda ortaya çıkabilecek olan sorunları çözmek amacıyla anne-babalık iç görüsünün dışında sağlıklı bilgiye de ihtiyaç duyuyoruz. Zamanımızda bilgiye ulaşmanın önemli kaynaklarından biri de şüphesiz internet. Klavyemizi ve arama motorlarını kullanarak istediğimiz her bilgiye ulaşabiliyoruz. Ya da güvendiğimiz siteler bu yolda bize eşlik ediyor.

Pedagoji Derneği, olarak anne-babalara çocuklarını yetiştirme sürecinde faydalı olabilecek en faydalı siteleri araştırdık. Karşımıza yüzlerce site çıktı. Pedagoglardan ve psikologlardan oluşan ekibimiz, bu siteleri dikkatle inceledi. İncelememizde önceliği sitede yer alan bilgilerin içeriğine verdik. Bu bilgiler popüler bir şekilde, dikkat çekmek için gibi mi hazırlanmıştı yoksa gerçekten bir uzman nezaretinde uygulanabilir çözümler içeriyor muydu? Bu soru ile yola çıktık. Sonrasında sitelerin, her bilginin bulunduğu bir site olmaktan öte seçme yazıların bulunduğu bir site olmasına özen gösterdik.  Sitenin profesyonelliği, güncellenme sıklığı, site yönetimine ulaşımın kolaylığı gibi birçok yan alanda da değerlendirme yaptık. Bu değerlendirme sonunda elimizde sizlere sunmayı düşündüğümüz dört site kaldı. Aşağıda adlarını ve adreslerini verdiğimiz sitelerden çocuğunuzla ilgili önemli bilgilere ulaşabileceğinizi düşünüyoruz. Ne var ki, bu sitelerin binlerce sayfasını tek tek inceleme imkanımız yok ve olamaz da. Bu nedenle aşağıdaki siteleri sizlere önermemiz burada yayınlanmış ve gelecekte yayınlanacak tüm içeriğin doğru olduğu ve bizim hepsini onayladığımız anlamına gelmiyor. Bununla birlikte derlenmiş faydalı bilgilere bu sitelerden ulaşabileceğinizi düşünüyoruz.

Geleceğin büyüklerini eğitmek adına faydamızın ve faydanızın dokunması dileğiyle…

1. bebek.com
  2. annenotlari.com