Pedagoji Derneği olarak uzun yıllar boyunca ebeveynlere ve eğitimcilere yol gösterici çalışmalar yaptık. Makaleler, bildiriler ve kılavuzlar yayınladık. Çocuk bilincini arttırmak ve çocuk ruh sağlığını korumak adına bir çok proje yürüttük. Yaptığımız önemli çalışmalardan biri de şüphesiz “tavsiye” kategorisinde yer alan çalışmalarımızdır. Şu ana kadar ebeveynlere ve eğitimcilere tavsiye olarak kitaplar, filmler, ev oyunları ve çocuklarla birlikte gezilecek mekanlar önerdik.

Her yıl Kasım ayının ikinci haftası Dünya Çocuk Kitapları Haftası olarak kutlanır. Pedagoji Derneği olarak bu haftada dünyada çocuklar için yazılmış en başarılı çocuk kitaplarını sizler için derledik. Çalışmamızı yaparken bir çok öğretmenden, edebiyatçıdan, çocuklarla çalışma yapan uzmanlardan kitap önerileri aldık. Psikolog, pedagog ve eğitimcilerden oluşan bir ekiple tüm bu kitapları okuduk ve inceledik. Bu kitaplardan en beğendiğimiz 10 kitabı tavsiye kitap listemize aldık. İnanıyoruz ki bu kitaplar sadece çocuklara değil, yetişkinlere de yol gösteren ve ufuk açan kitaplar olacaktır.

Listemizde yer almayan ancak değerli bir çok kitap olduğunu biliyoruz. Yerli yazarlarımızın kitapları ile ilgili bir çalışma yapmayı da gelecek dönemlerde düşünüyoruz. Bu nedenle çocuklara tavsiye edilebilecek güzel kitaplar, bizim listemizle sınırlı değildir. Yeni kitaplara ulaştıkça, listemizi güncellemeye, yeni listeler sunmaya devam edeceğiz.

Çocuklarla birlikte keyifli okumalar dileriz.

TAVSİYE ÇOCUK KİTAPLARI

1. Ayı Olmayan Ayı - Frank Tashlin - Hayy Kitap
  2. Değirmenler Vadisi - Blanco - ABM Yayınları
  3. Elma Bahçeleri - Emily Taft Douglas - Uğurböceği Yayınları
  4. Harold ve Sihirli Mor Tebeşiri - Crockett Johnson - Gergedan Yayıncılık
  5. Kumkurdu - Asa Lind - Pegasus Yayınları
  6. Küçük Prens - Antonie De Saint Exupery - Can Yayınları
  7. Ördek, Ölüm ve Lale - Wolf Eribruch - İletişim Yayınları
  8. Martı - Richard Bach - Epsilon Yayınları
  9. Nokta - Peter H. Reynolds - Altın Kitaplar
  10. Sırtımdaki Ağır Yük - Gulnar Hajo - Erdem Çocuk Yayınları

* Sıralama alfabetiktir.

Yazının PDF halini indirmek için tıklayınız.