23 Ekim 2011 tarihinde Van’da meydana gelen deprem hepimizi üzüntüye boğmuştur. Pedagoji Derneği olarak depremde hayatını kaybedenlere rahmet, diğer halkımıza ise sabır ve metanet diliyoruz.

Şüphesiz ki deprem gibi doğal afetler, fiziksel yaralara yol açtığı gibi ruhsal yaralara da yol açmaktadır. Ölümle yüz yüze gelen, yakınlarını kaybeden, bir afetin içerisinde kalan kişilerde çeşitli psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Özellikle çocuklar kırılgan ve narin yapıları nedeni ile bu tür travmatik olaylardan etkilenmektedir. Bu nedenle devletimizin, fiziksel sağlık için sarf ettiği kaynakları ve yardımı aynı zamanda ruh sağlığı için de sevk etmesini bekliyoruz. Pedagoji Derneği, bizi üzüntüye boğan bu deprem sonrasında aşağıdaki çalışmaların yapılması gerektiğine inanmaktadır, bu konuda da elinden gelen her türlü desteği vermeye hazırdır.

1. Öncelikle bölgede ruh sağlığını ele alacak, uzmanlardan oluşan bir rehabilitasyon ve psikolojik destek birimi kurulmalıdır.

1. Göçük altından canlı ve yaralı olarak çıkarılan çocukların listesi çıkarılmalı, bu listeye yakın akrabalarını kaybeden çocukların listesi de eklenmelidir.

1. Bu çocuklar, özel servislerle evlerinden alınarak rehabilitasyon merkezinde sürekli bir terapiye alınmalıdır.

1. Kurulan birim, medya yolu ile halka duyurulmalı, deprem sonrasında çocuklarında sıra dışı davranış görülen ailelerin çocuklarını bu birime bildirmesi sağlanmalıdır.

1. Yetim kalan çocuklar devlet gözetimine alınmalı ve bir koruyu aile yanında rehabilite sürecinden geçirilmelidir.

Tekrardan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu tür afetlerin yeniden yaşanmamasını temenni ederiz.